VANDBAKKELSER
som serveret 3. marts i "Cafe Måske"
10 store (20 små)
2 dl vand
100 gr. smør
1 nip salt
1 tsk sukker (kan nemt
udelades)
100 g. mel
3 - 4 æg.
Bring vand, smør, salt (og
sukker) i kog i en lille gryde. Skru ned på laveste blus og tilsæt melet
på en gang, under omrøring. Dejen skal være glat og ensartet.
Tag gryden af blusset og
lad den køle lidt af. Pisk æggene sammen og tilsæt dem under omrøring,
lidt ad gangen. Rør til dejen er glat, men endelig ikke flydende, så må
lidt af æggemassen holdes tilbage.
Tænd ovnene på 201 gra. Sæt dejen
på en plade med bagepapir med to skeer eller en sprøjtepose. Sæt pladen
i midten af ovene. Efter 20 min ved små, eller 25 min. ved store
vandbakkelser, tages en prøve ud af oven. Hvis den falder samme er de
ikke helt færdigbagte og resten bages ca. 5 min. længere.
Vandbakkelserne åbnes med
et lille vandret snit i siden, og fyldes med en teskefuld flødeskum. De
pyntes med flormelis-glasur og en klat gele.
Sender en tak til Frøken Jensen og ønsker
velbekomme fra Bodil
APPELSINKAGE serveret den 24.
februar af Bolette og Joachim.
APPELSINKAGE
uden mel "Mors Mad" af Camilla Plum
Kog 2 hele økoappelsiner i vand der
dækker i 2 timer, til de er helt møre.
Hvis der er kerner i, tages de
ud.
Appelsinerne moses fuldstændigt i en
blender eller med et piskeris.
Pisk 6 æg med 225 g sukker til det blir
tykt og sukkeret er opløst.
Mal 225 g mandler til mel i en
foodprocessor.
Bland æggemassen, mandelmel og 1 tsk
bagepulver grundigt med appelsinmosen.
Kom dejen i en smurt og raspet
bagespringform og
bag ved 165 g til kagen er gennembagt - ca en time.
Det er en saftig kage, men hvis den er
for våd så bages den lidt længere.
Køles af i formen. Drys med flormelis og
ristede pinjekerner eller hvad du har.
Spis alene, med flødeskum eller
youhurtcreme.
Bon Appetit
fra Bolette